HomeUncategorizedBenodigdheden nodig voor Tunesische haak

Benodigdheden nodig voor Tunesische haak

Het belangrijkste dat je voor Tunesisch haakwerk nodig hebt, is een lange haaknaald, een afghaanse haak of een Tunesische haaknaald. De lengte van je haak bepaalt de breedte van de projecten die je kunt haken – nou, dat is niet helemaal waar, omdat je panelen kunt maken en ze vervolgens aan elkaar kunt naaien. Maar uw panelen zouden ongeveer dezelfde lengte hebben als uw haak.

De juiste haaknaald

Er zijn haken verkrijgbaar in verschillende maten en lengtes. Ik vind het het meest comfortabel om te werken met haken van overal van 10 “tot 14” lang. Ze maken ook langere, flexibele haken beschikbaar, die ik heb maar nog niet onder de knie heb. Ik merkte dat ik het niet echt leuk vond om met de flexibele haken te werken, hoewel ik het op een gegeven moment nog een keer zou kunnen bekijken als ik me meer voor de taak voel dan ik was op het moment dat ik het voor het eerst probeerde.

Als je wilt haken met kamgaren, is maat J een goede keuze voor de meeste crocheters. De meeste crocheters vinden dat ze een iets grotere haak nodig hebben voor Tunesisch haakwerk dan voor traditioneel haakwerk. Het kan een uitdaging zijn om Tunesisch haakwerk te combineren met volumineuzere garens – ten eerste omdat de stof erg dik wordt, en voor de ander omdat het een uitdaging is om grote Tunesische haaknaalden te vinden (of althans, dat was De laatste keer dat ik in de VS was, ongeveer anderhalf jaar geleden, is de tijd verstreken en dat is nu al dan niet het geval.)

In die tijd vond ik Tunesische haaknaalden beschikbaar voor verkoop bij zowel Joann als Hobby Lobby. Hopelijk zou je er een lokaal moeten kunnen vinden, maar er zijn genoeg online verkopers die ze verkopen als je de postorder liever hebt.

Andere tips en benodigdheden

Anders dan de haak, zijn het meestal dezelfde gereedschappen die je zou gebruiken voor traditionele haaknaalden – scharen, tapijternaalden, meetlint / liniaal, enz. Ik combineer traditioneel Tunesisch haakwerk met traditioneel haakwerk, dus als je iets van mijn wilt maken, patronen, zou je beide soorten haken nodig hebben.

Als je kabels wilt leggen, kan een kabelnaald van een breister ook van pas komen, afhankelijk van hoe de kabel is gemaakt. Ik zou zeggen dat in dat geval een patroon wordt gevonden dat u aanspreekt en verwijs naar de materialenlijst voor advies of u er een nodig hebt of niet.